בתעשיית האופנה, מגזין ווג מדגים בעקביות סגנון וחדשנות, ומשפיע על טרנדים ונרטיבים במשך למעלה ממאה שנים. העמודים שלו מלאים בדימויים עוצרי נשימה ובחומרי אופנה אוונגרדיים, המושכים את תשומת הלב של הקוראים ברחבי העולם. עם זאת, אפילו הקוראים המסורים ביותר אולי לא יודעים הכל על המגזין המוערך הזה. יש הרבה הפתעות נסתרות ועובדות פחות ידועות על ווג. בואו נתעמק יחד בעשרה היבטים מסקרנים של מגזין ווג שלא הרבה יודעים אותם.
סקירה מקוצרת
- 1 ההתחלה הצנועה של ווג
- 2 גיליון הפתיחה של ווג – אופנה שווה פרוטה
- 3 אור ספרותי
- 4 האפקט המיוחד של ווג
- 5 הגיליון של ווג שכל השנה מצפים לו – עובדות מפתיעות על המגזין ווג
- 6 תנ”ך אופנה גלובלי – הפנייה הבינלאומית של ווג
- 7 חוגגים את המורשת: ווג חוזר ומציג את השער הראשון שלו
- 8 רגע חלוצי: שער ווג ההיסטורי של בוורלי ג’ונסון
- 9 עידן אנה וינטור
- 10 כוכבי שער בלתי צפויים: מורשת הכלבים של ווג
ההתחלה הצנועה של ווג
המסע של ווג להפוך לענקית בתעשיית האופנה התחיל בצניעות. המגזין התחיל את דרכו כשהושק ב-1892 כפרסום שבועי, התוכן הראשוני שלו התייחס בעיקר על חיי העשירים בניו יורק, והדגיש את המסיבות והתחביבים שלהם. כאשר קונדה נאסט רכש את זכויות המגזין ב-1909, ווג החל להתפתח למגדלור של אופנה שאנו מכירים עד היום.
גיליון הפתיחה של ווג – אופנה שווה פרוטה
גיליון הפתיחה של ווג, שמחירו היה 10 סנט בלבד בשנת 1892, הציע לקוראים כניסה יוקרתית בשבריר מהעלות. בהתאמה לאינפלציה, זה יהיה היום כ-2.90 דולר – ניגוד מוחלט לתמחור היוקרתי הנוכחי של המגזין. עלות סבירות ראשונית זו מדברת רבות על המשימה המקורית של ווג, שהיתה להביא את התעניינות של המותג הגבוה לידיים של חובבי האופנה הרבים.
אור ספרותי
ווג הציג שפע של יצירות של סופרים ידועים, בניהם – וירג’יניה וולף, אלדוס האקסלי וקארסון מקאלרס. הרצף הספרותי הזה מדגיש את המחויבות של ווג לשלב אופנה עם תרבות גבוהה, מה שהופך אותו למגזין עם קריאה מעשירה כמו שהיא מסוגננת.
האפקט המיוחד של ווג
כאשר ווג מציג מוצר, לעתים קרובות הוא נמכר באופן מיידי
תופעה זו מכונה “אפקט ווג”. מעצבים ומותגים ברחבי העולם מתחרים על מיקום טוב בדפים שלו, וכל זה בידיעה שהוא יכול לגרום להם לזינוק עצום במכירות המוצר.
אולי יעניין אותך גם:
- גיליון דצמבר 2023 של ווג הבריטי – מחווה לבריטים שהיוו חלק חשוב בתרבות
- פענוח האסטרטגיה הדיגיטלית של ווג
- המסע של ווג לעבר עולם אופנה מכיל יותר
הגיליון של ווג שכל השנה מצפים לו – עובדות מפתיעות על המגזין ווג
גיליון ספטמבר של ווג הוא המהדורה המצופה והמשמעותית ביותר של השנה, מכונה לעתים קרובות “תנ”ך האופנה”. הוא נותן את הטון לטרנדים האופנתיים לשנה הקרובה והוא בדרך כלל הגיליון העבה והעמוס ביותר בתוכן. בשנת 2012 היה זה הגיליון העמוס ביותר שהיה עם 916 עמודים מפואר בשער של ליידי גאגא
תנ”ך אופנה גלובלי – הפנייה הבינלאומית של ווג
המגזין ווג הוא לא רק תופעה אמריקאית, המגזין מתהדר ב-28 מהדורות בינלאומיות, שכל אחת מהן מביאה פרספקטיבה ייחודית לעולם האופנה תוך שמירה על הסגנון והאלגנטיות המיוחדים של ווג.
חוגגים את המורשת: ווג חוזר ומציג את השער הראשון שלו
לווג יש כישרון מיוחד למשוך את קוראיו, לא רק על ידי הדגשת אייקוני אופנה עדכניים, אלא גם על ידי כיבוד ההיסטוריה המדהימה שלו. במחווה נוגעת ללב לרגל יום השנה ה-125 שלו בשנת 2017, המגזין ווג שיחזר את שער הפתיחה שלו משנת 1892. הגרסה המעודכנת כללה עיצוב עכשווי, אך עם זאת עוצבה באופן שמזכיר בחן את הגיליון הראשון של המגזין.
רגע חלוצי: שער ווג ההיסטורי של בוורלי ג’ונסון
המסע של ווג לאורך השנים התאפיין ברגעים מרכזיים שמגדירים מחדש את הסטנדרטים של תעשיית האופנה, אחד הרגעים הגדולים התרחש באוגוסט 1974. בוורלי ג’ונסון, דוגמנית אפרו-אמריקאית, עיטרה את השער, ניפצה מחסומים גזעיים ועשתה היסטוריה בתור האישה השחורה הראשונה שעשתה זאת. המראה שלה לא היה רק ניצחון לגיוון אלא גם הצהרה נועזת של ווג, שהדגיש את המחויבות של המגזין להכללה ולשינוי. השער של ג’ונסון קרא תיגר על הנורמות המקובלות ופתח דלתות לדורות הבאים של הדוגמניות.
עידן אנה וינטור
אחת העובדות המפתיעות על מגזין ווג קרה ב-1988 כאשר הפכה אנה וינטור לעורכת הראשית של ווג, היא חוללה מהפכה במגזין, החדירה בו את החזון המובהק שלה והניעה אותו לגבהים חדשים. הסמל המסחרי ומשקפי השמש שלה הפכו לאיקוניים כמו המגזין עצמו.
כוכבי שער בלתי צפויים: מורשת הכלבים של ווג
זה אולי מפתיע, אבל העמודים המלוטשים של ווג אירחו פעם קבוצה לא שגרתית של דוגמנים שבעצם היו.. כלבים. סך הכול מדהים שכ-90 כלבים עיטרו את השערים שלו במהלך השנים, החל מראשיתו כשהמגזין היה יותר בסגנון של כתב עת. בחירת סגנון השער המוזרה הזו נוצרה על ידי תשוקתה האישית של העורכת הראשונה של ווג, ג’וזפין רדינג. המהלך הזה עזר לווג לנפץ את הציפיות המקובלות שהיו למגזיני אופנה מיינסטרים, תוך כדי שהוא מוסיף טוויסט ייחודי ושובב לדפים שלו.