זוהי תחושה שהדהדה בחדרי שינה ובחדרי ארונות ברחבי העולם: את בוהה בארון בגדים מפוצץ, ועם כל זה מרגישה שאין ממש מה ללבוש. החידה עתיקת היומין הזאת, שלעתים קרובות מלווה באנחה, הותירה רבים שמוצאים עצמם תמהים. ‘ווג’, הקול המוביל בתעשיית האופנה, התעמק לאחרונה בדיוק בנושא הזה, ושפך אור על הפסיכולוגיה שעומדת מאחורי בחירות המלתחה שלנו.
פרדוקס השפע – מדוע אנו תמיד מרגישים שאין לנו מה ללבוש?
אחד הכותבים הוותיקים של מגזין ווג, בוחן את מה שנקרא “פרדוקס השפע”. בעידן שבו האופנה המהירה בשיאה ומסע הקניות נמצא במרחק קליק אחד מאיתנו, מדוע לעתים קרובות אנו מרגישים תקועים עם מה שיש לנו? נראה שהסיבה נובעת מהלך הרוח שלנו ומהשפע העצום של הבחירות שעומדות בפנינו.
משפיעה לשעבר וכיום תומכת קיימות, אנדריאה צ’ונג, שיתפה את התובנות שלה עם ווג, והדגישה את החשיבות של צריכה מודעת. היא דיברה בגילוי לב על עברה, ונזכרה בזמנים שבהם הוציאה אלפי דולרים על בגדים. ולמרות המלתחה הנרחבת שלה, היא הרגישה שלעתים קרובות קשה לה למצוא סיפוק בבחירות המלתחה שלה.
ומה היא הדרך הנכונה? האם יש כזאת בכלל? האמת.. שזה לא קשור לכמות שיש לך בארון, או לצבירת פריטי לבוש נוספים, אלא זה קשור לאופן של באמת להעריך ולנצל את מה שכבר יש לנו”, העירה צ’ונג. פרספקטיבה זו מתיישרת עם המגמה העולמית העולה של אופנה בת הקיימא, ומדגישה את החשיבות של כל פריט לבוש על פני הנפח העצום של ארון הבגדים שלנו.
עבור רבים, התשובה תיהיה ליצור מלתחה מינימליסטית, תוך התמקדות במספר נבחר של פריטים מתאימים ועמידים. כדאי לשים לב שיהיה ניתן לשלב את הפריטים הללו בדרכים שונות ליצירת מראות לבוש שונות, ובכך להפחית את הלחץ היומיומי של האימרה הידועה “מה כדאי ללבוש היום?”. הקונספט הטמון כאן הוא לייעל, להעריך קלאסיקות מתמשכות ולבחור בגדים שמהדהדים באמת את הסגנון האישי שלנו ולא מגמות אופנה לשרוב חולפות.
בעולם שבו הצרכנות לרוב מכתיבה את הבחירות שלנו, עלינו לקחת צעד אחורה ולהעריך את מערכת היחסים שלנו עם המלתחה שלנו. התבוננות פנימית זו עשויה רק לסלול את הדרך לחוויה אופנתית בת קיימא יותר וכמובן מעשירה יותר.