איילין פישר, שם ידוע בתעשיית האופנה בת-קיימא, השקיעה זמן רב ומאמץ לתודעה סביבתית באתוס המותג שלה. מאז הקמת החברה שלה ב-1984, פישר התמקדה ביצירת בגדים איכותיים בהשראת הפשטות של בגד הקימונו היפני. גישה זו תמכה מטבעה בקיימות באמצעות עיצובים שנועדו להיות עמידים וניתנים להתאמה לצרכים וסגנונות אופנה שונים.
סקירה מקוצרת
תוכנית המיחזור – המנהיגות של איילין פישר באופנה בת קיימא
בשנים האחרונות, המחויבות של פישר התפתחה לכלול תוכנית מיחזור מעגלית וקו של פריטים “מחודשים”, שנוצרו מחתיכות שניזוקו או כאלו שצברו בעבר כתמים חזקים. כארגון B-Corp מוסמך (עסקים העומדים בסטנדרטים גבוהים של ביצועים חברתיים וסביבתיים, תוך שקיפות ציבורית ואחריות משפטית), המשימה של איילין סובבת סביב למידה מתמשכת ושיתוף פעולה עם ספקים ושותפים כדי לשפר את שיטות הקיימות של החברה.
View this post on Instagram
אתגרים והזדמנויות
המסע לעבר קיימות באופנה למידות גדולות אינו חופשי מאתגרים. מותגים צריכים להיות מחויבים להכללה, לא רק מבחינת המידות אלא גם באיכות הבגד וההתאמה שלו. שיטות של עבודת בת קיימא, כגון ייצור לפי דרישה, יכולות לסייע בהפחתת הפסולת והסיכון למלאי שלא נמכר. הגישה של איילין פישר מדגישה את החשיבות של הגדרת יעדי קיימות שאפתניים וחתירה מתמדת לשיפור שיטות העבודה, גם אם היעדים הראשוניים שאליהם כיוונו לא הושגו במלואם.
המטרות העתידיות של איילין
במבט קדימה, איילין פישר שואפת להשפיע לטובה על הסביבה, ובוחנת דרכים וכיוונים שונים כדי לעשות שימוש חוזר במים, בתהליכי הייצור וכמובן לקיים עוד שיתופי פעולה עם מותגים אחרים כדי להניע שינוי בתעשייה. זה כולל שיפור ייצור הכותנה, שהוא דבר עתיר משאבים ואימוץ טכנולוגיות בלולאה סגורה למיחזור מים בשביל הייצור.
אולי יעניין אותך גם: