קבוצה של מחוקקים בארה”ב דרשה לחקור את מותג האופנה המהירה הסיני שיין על רקע האשמות על שימוש בעבודות כפייה מקבוצת מיעוט אתני מוסלמי ברובו בסין כדי לייצר חלק מהבגדים שלה.
קריאה זו לחקירה מגיעה כאשר שיין צפויה למכור את מניותיה בארה”ב. המחוקקים, כולל הרפובליקנים והדמוקרטים כאחד, דחקו ברשות ניירות ערך (SEC – זוהי סוכנות עצמאית גדולה של הממשל הפדרלי של ארצות הברית שנוצרה בעקבות התרסקות שוק המניות בשנות ה-20 כדי להגן על המשקיעים ועל מערכת הבנקאות הלאומית) להבטיח ששיין לא תשתמש בעבודות כפייה לפני שיורשה לה למכור מניות בארה”ב. שיין, שמכחישה את ההאשמות הללו, הצהירה כי יש לה “אפס סובלנות לעבודות כפייה” וכרגע אין לה תוכניות לרישום בוול סטריט.
האשמות על חברת שיין
ארגוני זכויות אדם וממשלות מערביות האשימו את סין בעבודת כפייה וכליאה של האויגורים (קבוצה אתנית מוסלמית). בדצמבר 2020 היה מחקר שהצביע על כך שכחצי מיליון בני אדם נאלצו לבחור כותנה בשינג’יאנג, זוהי טענה שבייג’ין עצמה הכחישה. כמה מותגים מערביים הסירו את הכותנה שמספקת שינג’יאנג מרשתות האספקה שלהם, וארה”ב העבירה תקנות חדשות על ייבוא סחורות משינג’יאנג, דבר שיחייב את החברות להוכיח שהן לא יוצרו באמצעות עבודת כפייה.
שיין, שנוסדה בנאנג’ינג, סין בשנת 2008 ומרכזה כעת בסינגפור, צברה פופולריות בקרב קונים צעירים בארה”ב, בריטניה ואירופה. היא הצליחה לייצר אופנה מהירה אפילו מהר יותר, ולעתים בעלויות נמוכות יותר מאשר מתחרים רבים, כולל Boohoo ו-Asos. דבר זה מבליט את הפופולריות הגוברת של שיין,
עוד בשנת 2021, אפליקציית הנייד של שיין טיפסה לראש טבלאות האפליקציות של iOS ואנדרואיד בארה”ב, וגברה אפילו על אמזון בתור אפליקציית הקניות שהורידו אותה הכי הרבה.
אולי יעניין אותך גם: