הצעד החדשני של פראדה – בית האופנה היוקרתי האיטלקי הנודע, עשה מהלך משמעותי לקראת יותר שילוב של גמישות והכלה בעיצובים שלהם. זה ניכר בקולקציה החדשה שלהם, שאינה מיועדת במיוחד לגברים או לנשים, אך ניתנת ללבישה על ידי כל אחד, ללא קשר למין. גישה זו לעיצוב, המאפשרת טווח ביטוי גדול יותר שאינה מקפידה על נורמות אופנה מסורתיות של גברים או נשים, מכונה לעתים קרובות כ”אימוץ רבגוניות בעולם האופנה”
הקולקציה נחשפה במהלך שבוע האופנה לגברים במילאנו, שם השיחה סביב פירוק הזהות הגברית הייתה נושא מרכזי במחזורים האחרונים. העונה הציעה הקולקציה של פראדה צללית גברית שמזכירה באופן פרדוקסלי נשיות מסוימת של שנות הארבעים: כתפיים בולטות, מותניים מכווצות, ירכיים מעוגלות. רובו היה קצר מאוד עם קישוטים שהתגנבו פנימה בצורה של פרנזים ואוריגמי.
המופע היה מופתי, כאשר כל פרט ממקום באופן מושלם. הקולקציה עוצבה באופן שהדגיש את הצורה האנושית, אם כי הדגמים היו דקים וצעירים במיוחד. התפאורה של המופע הייתה ייחודית ומעט סוריאליסטית – היא התרחשה בתוך מבנה מתכתי שהותיר רושם של כלוב, עם אפקט מיוחד שגרם לה נדמה כאילו רפש מטפטף ויוצר סביבו קירות נוזליים. זה יצר אווירה שהייתה גם עולמית וגם פרובוקטיבית מבחינה חושנית. המופע כולו היה יצירת אמנות מקיפה, כאשר כל אלמנט תרם לאפקט הכולל.
הקולקציה מעוצבת בצורה כזו שניתן ללבוש אותה בקלות גם על ידי נשים, המגלמת תחושה של צדדיות ויכולת הסתגלות. עם זאת, למרות המוניטין של פראדה כמעצבת טרנדים בתעשיית האופנה, נראה שהקולקציה הזו לא הציגה כיוון חדש או פורץ דרך. זמן קצר לאחר סיום התצוגה, הקונספט מאחורי הקולקציה ה”חדשה” הרגיש קצת מיושן. זהו אתגר נפוץ בעולם של ימינו, שבו טרנדים עלולים להיות מיושנים ממש ברגע שהם מופיעים ומוצגים. כדי להילחם בזה, מותג צריך לאתגר ו”לשבש” כל הזמן את הנורמות הקיימות, מה שלא היה נראה במקרה הזה בקולקציית פראדה הספציפית החדשה הזאת.
הצעד החדשני של פראדה – השקת קולקציה לכל המגדרים
השקת הקולקציה הזו מסמנת שינוי משמעותי בתעשיית האופנה, ששמרה באופן מסורתי על פער ברור בין בגדי גברים לנשים. על ידי טשטוש הקווים הללו, פראדה לא רק מאתגרת את הנורמות החברתיות אלא גם מקדמת הכלה וגיוון גדול בתעשיית האופנה.
יתרה מזאת, מהלך זה של פראדה משקף מגמה רחבה יותר בתעשיית האופנה לקראת לבוש שאפשר לקרוא לו “ניטרלי מגדרי”. יותר ויותר מעצבים יוצרים קולקציות שאינן תואמות את הנורמות המגדריות המסורתיות, ובכך משקפות שינוי חברתי לקראת קבלה גדולה יותר של אי הבדל מגדרי באופנה היומיומית שלנו.
הקולקציה זכתה להערכה רבה, כאשר רבים שיבחו את הצעד החדשני של פראדה הגישה החדשנית שלה לאופנה ניטרלית מגדרית. מה שנשאר לראות זה כיצד מגמה זו תתפתח בעתיד, אך ברור שתעשיית האופנה צועדת לעבר עתיד מגוון ומכיל יותר.