תעשיית האופנה זכתה זמן רב לביקורת על חוסר ההכללה שלה, במיוחד במתן אפשרויות לצרכנים במידות גדולות. למרות כמה שיפורים שהתבצעו בשנים האחרונות, עדיין ישנם אתגרים משמעותיים המשפיעים הן על מי שלובש בגדים במידות גדולות והן על המעצבים שיוצרים את העיצובים הללו. במאמר זה אנו מנסים לחקור את הנושאים הספציפיים שממשיכים להשפיע על קהילת האופנה במידות גדולות
A brief overview
אפשרויות מוגבלות
חוסר גיוון: צרכנים במידות גדולות מוצאים את עצמם לעתים קרובות עם אפשרויות מוגבלות בסגנונות, צבעים ודפוסים. לא רק שהאפשרויות מוגבלות אלא שלרוב העיצובים שכבר יש אופציה למידה גדולה הם בסיסיים או פשטניים מדי.
זמינות מוגבלת
חנויות מיינסטרים רבות אינן נושאות גדלים מורחבים, מה שמאלץ קונים במידות גדולות לחפש קמעונאים מיוחדים, שאולי לא יהיו נגישים אליהם להגיע ולקנות.
אתגרי קניות מקוונות
בעוד קניות מקוונות מציעות אפשרויות רבות יותר, הן גם מציבות אתגרים בגודל, התאמה והחזרות, מה שהופך את חווית הקנייה לפחות מהנה עבור צרכנים במידות גדולות.
מחירים גבוהים יותר
אפליית מחיר בגדים במידות גדולות מגיעות לרוב עם תג מחיר גבוה יותר, המכונה “מס שומן”. החברות טוענות שהפרש המחיר הזה מיוחס לבדים נוספים ולעיצובים מיוחדים, אך המבקרים טוענים שהוא משפיע באופן לא פרופורציונלי על הצרכנים עצמם שיכולים לקנות רק מידות גדולות.
מכירות והנחות מוגבלות
מכירות והנחות פחות זמינות לרוב עבור בגדים במידות גדולות, מה שמגדיל עוד יותר את פער המחירים לצרכנים.
סטריאוטיפים וסטיגמטיזציה – האתגרים שעומדים בפני האופנה במידות גדולות
אנשים בגודל פלוס נראים לעתים רחוקות במגזיני אופנה ובפרסומות. חוסר הייצוג הזה מוביל לכך שהם פחות נראים במדיה ומתוך כך יכול לתרום להמשך הסטריאוטיפים לגבי אנשים גדולים.
חווית קניות שלילית
כאשר חנויות מציבות חלקי לבוש במידות גדולות באזורים נסתרים או נפרדים, זה יכול לגרום לקונים להרגיש בודדים או מודרים, מה שמוביל לתחושת אי נוחות או סטיגמטיזציה.
אולי יעניין אותך גם:
- מותגים למידות גדולות שיעזרו לכם למצוא את הבגד המושלם שלכם
- בלוגריות אופנה בעולם המידות הגדולות שכדאי לעקוב אחריהן ב2024
- להיראות אופנתית ללא מאמץ – יצירת מראות קז’ואלים בעולם המידות הגדולות
פרספקטיבה של מעצבים וקמעונאים
יצירת בגדים למגוון רחב של צורות גוף יכולה להיות מורכבת ודורשת מיומנויות וחומרים מיוחדים. זה מוביל לרוב לעלויות גבוהות יותר בתהליך הייצור
חוסר הבנה הקיימת בשוק
חלק מהמעצבים והקמעונאים תופסים שיש חוסר ביקוש בשוק הפלוס סייז, בגלל התפיסה הזו הם עלולים להסס להוציא כסף או מאמץ כדי ליצור או להרחיב את קולקציות המידות הגדולות שלהם. מה שמוביל לפחות אפשרויות לאותם אנשים שקונים במידות גדולות.
חוסר הכשרה
הרבה בתי ספר ותכניות הכשרה לעיצוב לא מציעות הדרכה מפורטת ביצירת בגדים במידות גדולות. חוסר המיקוד הזה מגביל את הכישורים של מעצבים חדשים, מה שמקשה עליהם להתמודד עם שוק המידות הגדולות.
אחרי שלמדנו כמה דברים במאמר של ‘האופנה במידות גדולות’ נאמר לסיכום ש..
האתגרים באופנה למידות גדולות הם רב-גוניים ודורשים מאמצים משותפים ממעצבים, קמעונאים, מדיה וצרכנים. אמנם ישנם צעדים שהושגו, אבל ישנה עוד דרך ארוכה לעבור להשגת הכלה אמיתית לעולם המידות גדולות.
יוזמות כגון טווחי מידות מורחבים, שיתוף פעולה עם משפיענים בגדלים גדולים ונראות מוגברת במדיה יכולים לסלול את הדרך לנוף אופנה כוללני יותר. חינוך ומודעות הם המפתח לשבירת סטריאוטיפים ולהבטחה שאופנה היא תחום שבו כולם ללא קשר גודל ומידה, יכולים לבטא את עצמם בביטחון ובסגנון.