אופנה תמיד הייתה דרך מפתח עבור אנשים לבטא את עצמם ולהראות את מקומם בחברה. אולם לאחרונה, מקור בלתי צפוי החל לעצב את הבחירות האופנתיות שלנו והן – תוכניות הטלוויזיה. ממראה הרטרו של “מד מן” ועד למראה הנועז של “אופוריה”, הסדרות הללו ועוד הרבה אחרות הצליחו למלא תפקיד משמעותי בהשפעה על מגמות הסגנון הנוכחיות ועל מה שאנו מחשיבים כאופנתי.
סקירה מקוצרת
אפקט “מד מן”: תחייה של אופנת שנות ה-60
כשהסדרה “מד מן” עלתה לאקרנים ב-2007, לא רק קווי העלילה המסקרנים והדמויות המורכבות כבשו את הקהל, זו הייתה תשומת הלב הקפדנית של התוכנית לסגנונות אופנה של שנות ה-60. לפתע אנו מבחינים בחצאיות עיפרון (חצאית ישרה וצרה המגיעה בדרך כלל לברכיים), חליפות מחויטות ושמלות A שעושות קאמבק. מעצבים ובתי אופנה שמו לב, ועד מהרה נראו אלמנטים של אופנת שנות ה-60 בקולקציות עכשוויות. השפעת התוכנית התרחבה מעבר ללבוש בלבד, היא הביאה עניין מחודש באביזרי וינטג’, תסרוקות וסגנונות איפור של אותה תקופה.
“גוסיפ גירל” ומהפכת אופנת שנות העשרה
אנו מתקדמים ל”גוסיפ גירל”, תוכנית שהפכה לשם נרדף לאופנת נוער. השפעת התוכנית הייתה מיידית ומרחיקת לכת, במיוחד בקרב קהל צעיר יותר. דמויות כמו בלייר וולדורף וסרינה ואן דר וודסן הפכו לאייקונים של סגנון, עם מעריצים ברחבי העולם שחיקו את הסגנונות שלהם. מה שמייחד עוד יותר את הסדרה עצמה הוא השילוב הייחודי של הצגת אופנה יוקרתית ואופנה נגישה, גישה זו הפכה את המשיכה האופנתית שלה לרחבה יותר. הדמויות לעתים קרובות לבשו בגדי מעצבים אופנתיים, אבל הם עוצבו בצורה שהצופים יוכלו למצוא פריטים דומים ובמחיר סביר כמובן, מה שהפך את סגנון האופנה של התוכנית למשהו שניתן להשגה לכל דורש ומבקש.
“משחקי הכס”: אופנה מעוררת השראה -איך הטלוויזיה מעצבת את בחירות האופנה שלנו
אפילו סדרות פנטזיה כמו “משחקי הכס” הותירו את חותמן על עולם האופנה שלנו. התלבושות המורכבות של הסדרה היוו השראה לטרנדים של אלמנטים מימי הביניים והרנסנס בתוך האופנה, החל משמלות נשפכות ועד לעבודות עור מורכבות. מעצבים ציינו את הסדרה המאלפת הזאת כהשראה לקולקציות הכוללות בדים שופעים, רקמות מורכבות ויצירות לבוש נועזות. זוהי עדות לכוחו של עיצוב תלבושות וליכולתו להתעלות מעל המסך ובתוך כך להשפיע על מגמות אופנה בעולם האמיתי.
ההשפעה האופנתית של “אופוריה”
לאחרונה, “אופוריה” הפכה לתופעת אופנתית. האסתטיקה הייחודית של סדרת הדרמה המאופיינת בצבעים נועזים ושילוב של יצירות לבוש עכשוויות ווינטג’ – זכתה לתהודה רבה בקרב הדור Z. וגם במקרה הזה, זה לא רק קשור לאופן הביגוד והלבוש, מדובר על ביטוי עצמי ושבירת כללי אופנה מסורתיים. “אופוריה” זכתה בהחזרת מגמות אופנתיות של Y2K, קידום סטיילינג מגדרי ומראות איפור מעוררי השראה נועזים ולא שגרתיים.
ההשפעה האמיתית – מהמסך לרחוב
השפעתן של תוכניות הטלוויזיה הללו חורגות מעבר לקולקציות מסלול רגילות, הן הצליחו להשפיע ישירות על מה שאנשים לובשים על בסיס יומי. פלטפורמות מדיה חברתית כמו אינסטגרם ופינטרסט מלאות בתוכן שנוצר על ידי משתמשים, ומציג כיצד הצופים משלבים את הסגנונות הללו בהשראת הטלוויזיה בארונות היומיומיים שלהם. גם הקמעונאים ניצלו את המגמה העולה הזו, עם הרבה אוספים או פריטים שהשיקו בהשראת תוכניות טלוויזיה פופולריות.
מחזור ההשראה הזה, ממסך המדיה חברתית ועד לחנויות, מדגים את ההשפעה החזקה של הטלוויזיה על עולם האופנה המודרנית, בנימת סיום אפשר לומר שזוהי ממש עדות לכוח שיש לסיפור חזותי וליכולת שלו להדהד עם הקהל ברמה האישית.