שנות ה-80 סימנו עידן שהשפיע על תולדות האופנה, במיוחד עבור נשים בעולם התאגידים. בתקופה זו חל שינוי משמעותי בלבוש של מקום העבודה, המאופיין בסגנונות נועזים ואסרטיביים ששיקפו את התפקיד המשתנה של הנשים בחברה.
סקירה מקוצרת
הופעת הלבוש הנועז במקום העבודה – הלבוש של שנות ה-80
במהלך העשור הטרנספורמטיבי הזה, נשים עשו צעדים משמעותיים במגזר הארגוני. הן היו צריכות ארון בגדים שמהדהד את התפקידים והשאיפות שלהן. זה הוביל לעלייתו של סגנון ייחודי – המאופיין בחייטות חדה, צבעים מרשימים ואסתטיקה בולטת. זו לא רק הייתה הצהרה אופנתית, זו הייתה הצהרה שתיארה כוח, שאפתנות ועצמאות.
תכונות עיקריות של אופנת שנות ה-80 בסביבת מקום העבודה של הנשים
סגנון הלבוש של מקומות העבודה של הנשים סומן על ידי מספר מרכיבים מרכזיים:
- רפידות כתפיים מודגשות: הן הדגישו צללית של סמכות ונוכחות.
- חליפות המותאמות היטב: לרוב היו בגוונים כהים או עם פסי סיכה, חליפות אלו היו הבחירה המועדפת עבור מה שהיה מכונה אז ‘אשת מקצוע’.
- אביזרים בולטים: תכשיטים נועזים ותיק לרוב השלימו את המראה האסרטיבי של הנשים.
דמויות משפיעות על סגנון הלבוש הזה
דמויות כמו דיאן קיטון ב”בייבי בום” וצוות השחקנים של “שושלת” הביאו את הסגנון הזה למסך, והעניקו השראה לנשים ברחבי העולם. דיאן קיטון, בסרט “בייבי בום” (1987), גילמה דמות שהדגימה את סגנון הלבשת העצמאיות והכוח. תפקידה כאשת עסקים מצליחה המאזנת בין קריירה ומשפחה זכה לאהדה של נשים רבות באותה תקופה.
גם הדמויות הנשיות בתוכנית “שושלת” (תוכנית טלוויזיה ששודרה במהלך שנות ה-80), כמו אלקסיס קרינגטון (בגילומה של ג’ואן קולינס), הופיעו לעתים קרובות בהרכבים מפוארים ומסוגננים, תוך שילוב של היבטים של לבוש אסרטיבי במקום העבודה. המבחר האופנתי שלהן, המתאפיין ברפידות כתפיים בולטות, חליפות מחויטות ובדים מפוארים, היו מייצגים את הטרנדים האופנתיים ששלטו בעידן של אז.
השפעה חברתית ותרבותית
תנועת האופנה הזו היתה חלק מתוך המגמה של השינויים החברתיים המשמעותיים. נשים עמדו על עצמן בכל תחומי החיים, והלבוש שלהן הפך לסמל גלוי של התפתחות זו. הסגנון הזה אתגר את ההשקפה הנשית המסורתית המקובלת שהיתה אז, וסימן את העובדה שנשים יכולות להיות גם חזקות וגם אופנתיות.
המורשת והפרשנות המודרנית של הלבוש של שנות ה-80
בעוד שסגנון האופנה הזה בוודאי מושך את עינם של הרבה אנשים, הוא עבר שינויים לא קטנים, ולמרות זאת המטרה הבסיסית שלו נשארה רלוונטית. כיום, ההתמקדות עברה ליצירת לבוש במקום העבודה שהוא גם נוח וגם כזה שמעצים. הבגדים המודרנים של היום נועדו להגביר את הביטחון אצל הלובשים, בקטע שהם נותנים מענה להכל, ללא הבדל של מגדר. גישה עכשווית זו שומרת על הרוח של הלבוש של שנות ה-80, תוך כדי שהיא גם מתאימה לסביבת העבודה המגוונת והדינמית של ימינו.
חוץ מהמאמר של “הלבוש של שנות ה-80” אולי גם זה יעניין אותך: