בעולם האופנה של היום אפשר לומר שעדיין הדרך לעבר הכללה ואימוץ מידות הפלוס סייז ממשיך להציב אתגרים, למרות המודעות הגוברת ותנועת החיוביות שנראית לעין באופן יפה שדוגלת בגיוון הגדלים השונים, המאבק למציאת בגדים אופנתיים המתאימים לאנשים במידות גדולות נותר כמכשול משמעותי. סקר של הפדרציה הקמעונאית הלאומית ממחיש את הנושא המתמשך הזה, כאשר 62% מהנשים במידות גדולות דיווחו על קשיים במציאת בגדים המתאימים למידותיהן. אתגר זה אינו מוגבל רק עבור מותגים שפחות מוכרים לנו, גם הקמעונאים הגדולים נבדקו בשל ההיצע המצומצם שלהם לביגוד במידות גדולות, מה שמדגיש לצערינו את הפער המתמשך בשוק.
סקירה מקוצרת
ביקורת נוקבת וקול המשפיענים
דוגמה בולטת לכך היא הביקורת הנרחבת שעומדת בפני ‘פוראבר 21’ על היצע הביגוד הדל שלה במידות גדולות, תקריות כאלו מדגישות את הפער בין הטענות של התעשייה על הכללה (שהיא טוענת שהיא כן עומדת בדרישות) לבין המציאות איתה מתמודדים קונים במידות גדולות. בהקשר הזה משפיענים כמו רמי באדר צעדו קדימה כדי לומר את הקול שלהם. על ידי הבעת התסכולים שלהם על מיעוט האפשרויות האופנתיות והנגישות עבור אנשים בגודל גדול, הם לא רק מדגישים את האתגרים המתמשכים הללו אלא גם דוחפים לתעשיית אופנה מכילה וייצוגית יותר.
ההשפעה העמוקה על דימוי הגוף
עם זאת, ההשלכות של נושא זה חורגות מעבר לאי נוחות קנייה בלבד. מחקר שדווח ב-Journal of Fashion Marketing and Management מצביע על השפעה עמוקה ונוגעת יותר: אפשרויות הלבוש המוגבלות הזמינות יכולות להשפיע לרעה על דימוי הגוף וההערכה העצמית של אנשים. זה באמת מביא לידי ביטוי עד כמה חשוב שעולם האופנה לא רק יהנהן לנוכח הרעיון של צורות גוף שונות שקיימות אלא באמת יקבל אותן בלב שלם ויתמוך בהן.
מותגים שמאירים את הדרך אל עבר הכללה
למרות המכשולים הללו שהם לא מועטים, ישנם גם כמה מותגים שמאירים את הדרך לעבר עתיד בהיר ומכיל יותר. קחו למשל את Universal Standard ו-Savage X Fenty. מותגים אלו חובקים מגוון עצום של מידות המאתגרות את הנורמות ארוכות השנים של תעשיית האופנה. מעניין שמצאנו עוד על מותגים יותר ישנים מהם (Universal Standard ו-Savage X Fenty) שהם לומדים מהם כמו המותג J.Crew שמרחיב את טווח המידות שלו. המאמצים של כל המותגים הללו נותנים תקווה גדולה עבור אנשים במידות גדולות, ומאותתים על שינוי גדול לקראת עולם כזה של ביגוד שחובק את כולם ולא משאיר אף אחד מאחור.
הנתון הלא יאומן על עולם המידות הגדולות – תעשיית האופנה מתקדמת לקראת הכללה
בעקבות השביל הרחב הזה שפתחו המותגים הללו, גם ההבטחה הכלכלית של שוק המידות הגדולות נכנסת למוקד חד יותר. נתונים אלו מצביעים על פוטנציאל צמיחה מדהים, כאשר ישנם תחזיות הצופות כי שוק בגדי הנשים למידות גדולות בעולם עשוי לעלות על 264 מיליארד דולר עד 2027. מה שמסמן לא רק מגמה, אלא שינוי טרנספורמטיבי לעבר אופנה שמחבקת כל גוף, ללא קשר לגודל שלו.
הקמפיין של אולד נייבי והאסטרטגיה החדשה שהקהל צריך
למרות השינוי המגמתי הזה, האתגרים עדיין נמשכים. קחו לדוגמא את היוזמה החדשנית של קמפיין Bodequality מטעם Old Navy (קמפיין שהושק על ידי קמעונאית הבגדים Old Navy, ונוצר במטרה לחולל מהפכה בחוויית הקנייה על ידי הצעת הרחבת טווח גדלי המידות שיהיו גם ללא הבדל במחיר).
הצגת פוסט זה באינסטגרם
הרחבת קשת הגדלים היא צעד בכיוון הנכון, אבל בוודאי שאנחנו צריכים אסטרטגיה שתיהיה חזקה יותר שתתמודד חזיתית עם ניהול של מלאי גדול ותבטיח שכל מידה לא רק תיוצר אלא גם תיהיה זמינה ונגישה לכל מבקש. אימוץ ההכלה במלואו הוא גם ציווי מוסרי וגם הכרח עסקי, המגשר על הפער בין השאיפה לבין המציאות בפועל כדי לטפח תעשיית אופנה שמתאימה לכולם באמת.
השפעת הצרכנים על עולם המידות הגדולות
אחרי שאנחנו מבינים שכנראה יש עוד הרבה עד להכללה שלמה יותר בעולם הביגוד מבחינת מותגים שונים, אנו יכולים בעצם לשאול את עצמינו, מה אנו יכולים להוסיף ולעזור לשינוי הזה כדי שבאמת יקרה? התשובה לכך היא: כצרכנים, הכוח להניע את השינוי הזה הוא אכן בידיים שלנו. על ידי תמיכה במותגים שמתעדפים את ההכללה ודוגלים בטווחי מידות רחבות יותר, אנו יכולים להבטיח שלתעשיית האופנה יהיה יותר כוח להניע את האופנה והביגוד של המידות הגדולות. המסע לעבר הכללה כנראה עוד ימשך זמן רב, אבל עם מאמצים משותפים יחד גם של המותגים וגם של הצרכנים, בטוח שעולם האופנה יוכל להפוך למקום שבו כל אחד מוצא את ההתאמה השלמה שלו.
ההסבר מאחורי השם Bodequality
לידע כללי: למי שלא מכיר את השם Bodequality (“בודיקוויטי”), ההסבר לשם זה הוא תערובת יצירתית שהגתה הקימעונאית אולד נייבי, שם זה משלב את המילים “גוף” ו”שוויון”. זה כולל את מטרת הליבה של היוזמה היפייפיה כדי לקדם שוויון באופנה על ידי הבטחת בגדים נגישים וזמינים במגוון רחב של מידות, ובכך להכיר ולחגוג את כל גדלי הגוף.