ויקטוריה’ס סיקרט כבר מזמן נחשבת לשם שמעורבב בתוכו ענייני זוהר, פזרנות וגם לצערינו מחלוקת. תצוגת האופנה השנתית שלה, שפעם היתה נחשבת ליהלום שבכתר של עולם ההלבשה התחתונה, הפכה לתופעה תרבותית בסוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000. עם זאת, לנוכח שינויי התרבות והביקורת הציבורית, המותג ירד במקצת, ופרש מהתצוגה לפני שש שנים. כעת הוא עושה קאמבק, עם הבטחות של הכלה וקיימות בחזית. אבל השאלה הנשאלת היא – האם יש עדיין מקום למחזה כזה בעולם של היום?
הצגת פוסט זה באינסטגרם
סקירה מקוצרת
עלייתה ונפילתה של מורשת אופנה
תצוגת האופנה של ויקטוריה’ס סיקרט לא הייתה סתם עוד אירוע, זו הייתה הצהרה של דומיננטיות חזקה. עבור הדוגמניות השונות, הליכה על המסלול עם כנפי המלאך המיוחדות שלה סימלה הצלחה אולטימטיבית. עבור אנחנו הצופים, זו הייתה חגיגה נוצצת של יופי וסטייל, שהוזרמה ברחבי העולם למיליוני אנשים וחובבי אופנה. עם זאת, מתחת לפאייטים ולנוצות מסתתר מותג שיותר ויותר מרגיש מנותק מהשינויים החברתיים שקיימים.
באמצע השנים שהיו סביב 2010 החלו להופיע סדקים בחזית המבריקה של ויקטוריה’ס סיקרט. תנועת MeToo#, עליית הביטוי של חיוביות הגוף, ודרישות לגיוון באופנה הבליטו את הסטנדרטים המיושנים שקיימים אצל המותג. חוסר הרצון של ויקטוריה’ס לאמץ את השינויים הללו הוביל לירידה במספר הצופים וגם לירידה במכירות. את האתגרים הללו הרכיבו שערוריות שכללו דמויות מנהיגות, כולל קישורים לג’פרי אפשטיין והאשמות על התנהגות בלתי הולמת בחברה.
ההחלטה של המותג לגנוז את תצוגת האופנה האייקונית שלו הייתה פשוט כמו סופו של עידן. אבל מצד שני זה סימן גם את הצורך שקיים בשינוי מהותי.
עידן חדש של הכלה גיוון וקיימות
כיום, ויקטוריה’ס סיקרט מנסה לתבוע מחדש את הרלוונטיות על ידי אימוץ ההכללה והקיימות – שני ערכים חשובים אלו מגדירים את הצרכן המודרני של ימינו. חלפו כבר אותם ימים שהציגו רק את דוגמניות-העל בלבד בלי מקום לדוגמניות במידות גדולות. במקום זאת, המותג מדגיש כעת סוגי גוף מגוונים, עם אתניות וזהויות מגדריות בקמפיינים שלו. תצוגת האופנה המחודשת ויקטוריה’ס סיקרט בעצם משקפת את האתוס הזה, שמציג דוגמניות ממגוון רחב של רקעים שונים.
מודעות סביבתית הפכה גם היא למוקד מרכזי. מבחינה היסטורית, כנפי המלאכים של התוכנית היו מעוטרות בנוצות אמיתיות – מנהג שכלל מריטה של ציפורים חיות שנחשב לצערינו למשהו לא אנושי בעליל. השנה, המותג עצמו נטש את החומרים הללו, מהלך שזכה לתשואות רבות מצד התומכים לזכויות בעלי חיים.
- אם התפעלתם ואהבתם את מאמצי ויקטוריה’ס סיקרט להכללה מחדש אולי תאהבו גם את השמלות במידות גדולות שמופיעות כאן באתר – לחצו כאן להצצה בקולקציה
הזדמנות שנייה או מסך אחרון?
חזרתה של תצוגת האופנה של ויקטוריה’ס סיקרט היא לא רק תרגיל עבור מיתוג מחדש, זה יותר בעניין של המבחן הזה האם מותג שנחשב לאייקוני יכול להתפתח כדי לעמוד בדרישות של קהל ביקורתי המודע יותר מבחינה חברתית. האם מחזה שפעם מתח ביקורת על הנצחת סטנדרטים צרים של יופי יכול לשמש כעת פלטפורמה להעצמה וגיוון?
התשובה עצמה טמונה בביצוע. המחויבות של ויקטוריה’ס סיקרט לשינוי תיהיה חייבת להיות אותנטית ומתמשכת. עניין שקצת נחשב לשטחי (למרות היופי העצמום שטמון בו) לא יספיק בעידן כזה שבו קהל גדול דורש שקיפות ואחריות. האתגר הוא תלול, אבל התגמול הפוטנציאלי שווה זאת והוא: להחזיר את מקומה של ויקטוריה’ס כמובילה נחשבת בתעשיית האופנה.
הסיפור של ויקטוריה’ס סיקרט הוא ממש מיקרוקוסמוס של שינוי גדול יותר המתרחש בין התעשיות. זה משקף את הצורך של מותגים להסתגל, להקשיב ולתעדף ערכים על פני נוסטלגיה. אם תצוגת האופנה המחודשת תכבוש לבבות או תיפול, כל זה רק נותר לחכות ולראות, למרות כל זאת הניסיון שלה להמציא את עצמה מחדש הוא נרטיב שבוודאי יהיה ששווה לעקוב אחריו.