סטיילינג בבסיסו, הוא האומנות של סידור או עיצוב דברים בצורה מסוימת. זוהי צורת ביטוי, דרך תקשורת שהיא ללא מילים, והשתקפות של אינדיבידואליות ותרבות. אבל מאיפה מגיע המושג הזה, וכיצד הוא נתפס על פני הגלובוס שלנו?
סקירה מקוצרת
שורשים למושג סטיילינג
למושג זה ישנם מקורות עתיקים. מכיסויי הראש המעוטרים של הפרעונים במצרים ועד לקעקועים המורכבים של שבטים פולינזים, הסטיילינג תמיד היה דרך לבני אדם להעביר מעמד, אמונות וזהות. זה מושרש עמוק ברצון שלנו להתבלט ולהשתייך בו זמנית.
סטיילינג ברחבי העולם
בעוד שמהות המונח הזה נשארת עקבית – לבטא את עצמינו ולהרשים אחרים, הפרשנות שלה משתנה מאוד בין התרבויות השונות על פני הגלובוס.
אסיה: במדינות כמו יפן ודרום קוריאה, סטיילינג לרוב עוסק באיזון. בגדים מסורתיים כמו הקימונו או ההנבוק (Hanbok) מעוצבים בדייקנות, תוך הכיבוד למנהגים העתיקים. עם זאת, במרכזים עירוניים כמו טוקיו או סיאול, אופנת הרחוב משגשגת, ומשלבת טרנדים עולמיים עם אסתטיקה מקומית.
אפריקה: היבשת מתהדרת במרקם עשיר של סגנון המושפע מהשבטים והתרבויות המגוונות שלה. מעבודות החרוזים הצבעוניות של המסאי (Maasai) בקניה ועד להדפסי השעווה היפים של מערב אפריקה, הסטיילינג שם נחשב לחגיגה של מורשת וחדשנות.
אירופה: סטיילינג אירופאי נחשב לעתים קרובות שם נרדף לאופנה עילית. ערים כמו פריז, מילאנו ולונדון נחשבות לנקודות אופנה חמות ויש להן את היכולת לקבוע מגמות אופנה עולמיות. עם זאת, כל מדינה שומרת על הכישרון הייחודי שלה, מהאווירה הבוהמית של ספרד לאלגנטיות הנצחית של צרפת. האלגנטיות הזו לא נראית רק באופנה אלא מחלחלת דרך הארכיטקטורה, האמנות ואפילו חיי היומיום שלהם.
אמריקה: מכובעי הבוקרים של טקסס ועד לטקסטיל התוסס של פרו, אמריקה מציעה מגוון עצום של סוגי עיצוב. בעוד שצפון אמריקה נוטה לעתים קרובות לשילוב של נוחות ושיק, דרום ומרכז אמריקה שואבות השראה ממסורות אבותיהם, ומשלבות אותן עם עיצובים עכשוויים.
השפה האוניברסלית של המושג סטיילינג
למרות הניואנסים השונים של האיזורים הללו, יש משהו אוניברסלי שמשותף למונח ‘סטיילינג’ וזהו הצורה והאופן של הביטוי העצמי. בין אם זה במומבאי או במוסקבה, הבחירות שאנו עושים חושפות תובנות לגבי האופי, האמונות והחלומות שלנו.
הפנים של היום בעולם הסטיילינג
הודות לאינטרנט ולתקשורת הגלובלית, אנו יכולים כעת לחקור ולאמץ סגנונות בקלות מכל רחבי העולם. פלטפורמות כמו אינסטגרם ופינטרסט פועלות כחלון ראווה לסגנונות עולמיים חדשים, ומאפשרות גם לנו לחלוק את המראה שלנו וגם לגלות מראות וסגנונות חדשים. ואם תשאלו את עצמכם מהו הדבר הכי מרגש? והוא, שבזכות פלטפורמות כאלו קמו לתחייה תערובות סטייל מרגשות, כמו שילוב סארי (saree) מסורתי עם נעלי ספורט או התאמה של קימונו עם ג’ינס יומיומי.
אז.. מה למדנו?
למדנו שסטיילינג הוא יותר מסתם משהו של הרכבת תלבושת או עיצוב חדר מסויים. זהו שיקוף של מי שאנחנו ומאיפה אנחנו באים. בעוד שהניואנסים של מושג זה עשויים להיות שונים בין תרבויות ואזורים, הלב שלו פועם בקצב עקבי, אפשר לומר שמדובר ממש על ביטוי האני הייחודי שלנו. ולכן, כשאתם בוחרים בפעם הבאה לבוש מסויים או מחליטים על עיצוב החדר שלכם, זיכרו שאתם לא רק עושים בחירת עיצוב מסויימת, אתם ממש משתפים חלק מהנשמה שלכם.
אולי יעניין אותך גם: